Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2013 20:06 - Абсурдистан
Автор: ivanvv Категория: Политика   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
0



Денят е днес, след вчера и преди утре.

Медииното пространство отново е превзето от поредното изключително значимо събитие в политическия живот на страната ни. Да за България говоря. Е не обвинявам никого, че е забравил как се нарича страната ни - честно казано освен по медиите май никъде не я наричат България - всеки я нарича Абсурдистан. Защо? Не знам - вие знаете ли? Реших да прехвърля в мислите си различните причини, които биха довели до тази странна смяна на името на държавата ни при всички хора, с които контактувам ... а и не само. По-голямата част от хората, които решават да изразят мнението си като мен в блог или във фейсбук също използват тази дума - "Абсурдистан". Извинявам се за отклонението - просто пояснявам. Та значи ... Абсурдистан - ако се замислим над тази дума какво ни прави впечатление? Не се мъчете отговарям ви веднага - съставена е от думата "АБСУРД" и "ИСТАН" Веднага започваме да тълкуваме - какво е това "АБСУРД"?

АБСУРД е: Съществително нарицателно име, мъжки род и означава: Ситуация между човека и света, в която човек търси яснота, а света остава безмълвен и неразбираем. Термин с логическа природа и разнообразно предметно приложение.  Нещо неестествено, недопустимо и невъзможно (справка уикипедия).

ИСТАН е: добавка, за да се разбере, че всъщност става дума за страна/държава ... мда и като се има предвид, че повечето страни чиито имена завършват със "СТАН" са меко казано зле във всяко отношение стигнах до извода, че новото име на България АБСУРДИСТАН всъщност крещи, че става въпрос за: "Страна на неестественото, недопустимото и невъзможното" ... я виж ти, че то ние трябва да се гордеем с това бе хора ... УРА казах си, но много бързо помръкна радостта ми. Веднага се сетих за няколко израза, които някак си не се вписваха в това мое тълкувание. Говоря за следните изрази: "Това може да се случи само в нашия Абсурдистан", "Това не може да се случи в никоя бяла държава", "Ако това се беше случило в друга държава нямаше да стане така, а иначе", "Само ние в Абсурдистан сме способни да търпим това и да си траем" ...

Сякаш ме удари ток - изведнъж осъзнах, че всъщност името на нашата страна носи само негативизъм. Разбрах, че всъщност АБСУРДИСТАН означава "Страна, където неестественото, недопустимото и невъзможното са факт". Да му се не види ... какво толкова неестествено, недопустимо и невъзможно има в България? Отново се замислих ... и открих страшно много такива неща - чак ме достраша. И все пак ще ги споделя с вас.

Ще започна от НЕЕСТЕСТВЕНОТО. Реално погледнато наистина е неествествено всички от "политическия" елит години наред да се подиграват с народа - същия този народ, който ги избира на определен период от време, който период се нарича МАНДАТ, а народа - същия този народ да си трае постоянно и просто да чака следващите избори, когато разбирате ли ЩЕ НАКАЖЕ управляващите ... като не ги избере отново. И съоветно на изборите народа какво прави? Ама разбира се - НАКАЗВА. И наистина наказва - себе си! Избира следващите хора, които да се гаврят с него ... осъзнава, че прави грешка и все пак я прави ... много пъти подред - на определен период от време, който се нарича МАНДАТ на управляващите ОТ парламента, че нали ни управляват от много места. Е това може да се случи само в БЪЛГАРИЯ - на другите места наказанието е ... да не си изкарат мандата.

Продължаваме напред с НЕДОПУСТИМОТО. Абсолютно недопустимо е да се гаврят с нас и да ни казват, че е за добро, а ние да вярвам - а ако не вярвам голяма работа. Който не вярва да чака следващата възможност, за да наказва. Недопустимо е да виждаме нещо, което сами определеяме като лъжа, която сама по себе си е очевядна, но в същия момент да ни се казва "Ама това всъщност е еди какво си, а не онова дето си го мислите" - и ние си траем. Недопустимо е на политическата сцена да се случват някакви странни и комични неща - които едва ли не си мислим, че са заснети със скрита камера, за да се погоди смешен ноемр на някого, но като ни се каже, че това НЕ Е ТАКА, а Е ИСТИНА ние пак да си вярваме ... НЕДОПУСТИМО е в страната ни да има хора, които въпреки това го приемат за истина и забравят първите си впечатления. НЕДОПУСТИМО е хората, които управляват страната ни да се заяждат помежду си за какви ли не и да ползват медийте за тази цел - нека да седнат на една маса и да си поговорят, да се изяснят и да спрат да присъстват в новините, които вече са черна хроника - нищо друго. Нека се радваме, че все още дават прогноза за времето ... рано или късно идва лято и поне тя е слънчева.

И завършваме с НЕВЪЗМОЖНО. Това е може би най-лошото за описване от цялото ново име на България - АБСУРДИСТАН (да припомня, че може да сте забравили). Защо ли? Невъзмочно е да избягаме от тази реалност. Невъзможно е, защото не сме единни. Невъзможно е, защото прекалено много време седим и чакаме някой да ни помогне ... няма кой да ни помогне. Невъзможно е, защото вече свикнахме с това да се подиграват с нас и на много хора вече не им пука - това до някъде граничи с мазохизъм, но тази тема ще бъде засегната друг път. Невъзможно е, защото се наричаме горди БЪЛГАРИ - така са ни учили, но нека ние учим нашите деца, че за да сме горди БЪЛГАРИ не трябва да сме заспали АБСУРДИСТАНЦИ.

Това е единственият начин децата на нашите деца да живеят един по-добър живот!
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 10939
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930